Kako očistiti fuge

fuga frescaProblem čiščenja fug na cementni osnovi ni skoraj nikoli popolnoma rešljiv, lahko pa se omili. Ker so fuge na cementni bazi porozne, umazanijo težje odstranimo. Na pogosto mokrih fugah se pojavlja tudi plesen, kar rešujemo tudi s pravilnim zračenjem in prezračevanjem kopalnice. V obeh primerih pomaga temeljito čiščenje fug z razredčenim čistilom za ploščice na kislinski osnovi in grobo krtačo (pri uporabi čistila upoštevati priložena navodila proizvajalca).

V primeru nehomogenosti v barvi fuge in zamazani fugi se lahko uporabi tudi za uporabo pripravljeni barvni premaz za prenovo ali spremembo barve cementne fuge na notranjih površinah MAPEI FUGA FRESCA (pri uporabi upoštevati priložena navodila proizvajalca). S Fugo Fresco lažje dosežemo enotni barvni izgled fug, fuge pa po tem premazu vpijajo bistveno manj vode in se enostavno čistijo.

Kako do 3D izrisa

K nam prinesite ali nam pošljite tloris s točnimi merami vaše kopalnice ali ostalih prostorov. Pomemben podatek je tudi predvidena končna višina med tlakom in stropom. Označite pozicijo vrat, oken in instalacijskih priključkov. Za izris kopalnice v mansardi potrebujemo podatke o višini kolenčnega zidu ter kako globogo v prostor sega poševni del stropa (ali naklon strehe). Če potrebujete pomoč ali dodatno pojasnilo, nas lahko kadarkoli pokličete.